“Tijekom života milijuni naših stanica troše energiju, to je činjenica zbog koje svoja tijela stalno moramo opskrbljivati novom bioenergijom, u čemu stanične hranjive tvari imaju presudno značenje. Isto vrijedi i za mnoge biokemijske metaboličke procese u stanicama našeg tijela, kao i za zaštitu samih stanica. I u ovim su procesima nužni vitamini, minerali, elementi u tragovima, aminokiseline i druge stanične hranjive tvari.

Naše tijelo nije u stanju samo proizvesti većinu životno važnih staničnih hranjivih tvari koje su nužne za te procese, odnosno može u ograničenim količinama. Da bismo svoje tijelo opskrbili potrebnim količinama vitamina i staničnih hranjivih tvari, nužna je uravnotežena i raznovrsna prehrana. Dodaci prehrani služe tomu da opskrbe stanice našeg tijela dodatnim količinama vitamina i drugih mikronutrijenata i time podrže stanični metabolizam.

U određenim situacijama i fazama života javlja se povećana tjelesna potreba za vitaminima i drugim staničnim hranjivim tvarima; u stresnim situacijama, prilikom bavljenja vrhunskim sportovima ili kod pušača. Upravo u takvim situacijama, kada su potrebe za vitaminima povećane, preporučljivo je započeti s uzimanjem dodataka prehrani.

Program staničnih hranjivih tvari Dr. Ratha svojom sinergijom staničnih nutrijenata koji služe za dnevnu nadopunu prehrane pruža širok izbor odabranih vitamina, minerala, elemenata u tragovima i drugih hranjivih tvari usmjerenih na određene metaboličke procese i životne situacije.”